olejek z ogórecznika lekarskiego – borago officinalis oil

wpis w: Składniki kosmetyków | 0

Ogórecznik lekarski (Borago officinalis) jest rośliną leczniczą, pochodzącą z krajów środziemnomorskich, ale uprawiany jest również w innych częściach świata. Olej z ogórecznika (Borago officinalis oil) pozyskiwany … Czytah więcej

Tymianek

wpis w: Składniki kosmetyków | 0

Tymianek (tymianek pospolity, tymian – lac. thymus vulgaris) jest gatunkiem leczniczej rośliny z rośliny jasnotowatych. Występuje w wielu krajach na świecie. Występuje dziko m.in. w Turcji, … Czytah więcej

Certyfikat NaTrue – kosmetyki naturalne i organiczne

NaTrue to europejska organizacja ds. standardów w naturalnych i organicznych kosmetykach.   Certyfikat NaTrue to gwarancja dla użytkownika, że w produkcie nie znajdują się składniki potencjalnie … Czytah więcej

Olejek eteryczny geranium w kosmetykach

wpis w: Składniki kosmetyków | 0

Olejek eteryczny z geranium jest częstym dodatkiem do naturalnych kosmetyków (kremów do twarzy, olejków do masażu), a zawdzięcza to swoim właściwościom leczniczo – terapeutycznym. Charakteryzuje się … Czytah więcej

Beta Glukan Owsa – efektywny składnik aktywny w kosmetykach przeciwzmarszczkowych

wpis w: Składniki kosmetyków | 0

Beta-glukan jest naturalnym składnikiem aktywnym, liniowym biopolimerem złożonym z cząsteczek glukozy połączonych ze sobą w specyficzny sposób. Był przez długi czas stosowany w pielęgnacji skóry i … Czytah więcej

Juniperus Communis Fruit Oil – olejek z jałowca

wpis w: Składniki kosmetyków | 0

Juniperus Communis Fruit Oil – olejek jest otrzymywany z wysuszonych, pokruszonych owoców jałowca metodą destylacji parą wodną. Roślina występuje na terenach Europy i Azji.     … Czytah więcej

Boswellia Carterii Gum Oil

wpis w: Składniki kosmetyków | 0

Boswellia Carterii Gum Oil – jest olejkiem eterycznym pozyskiwanym z suszonej żywicy olibanowej. Uważa się, że olibanum stymuluje apoptozę w organiźmie. Olejek eteryczny z kadzidła redukuje … Czytah więcej

Cetearyl alcohol

wpis w: Składniki kosmetyków | 0

Cetearyl Alcohol – emolient; tłusty alkohol pozyskiwany z kokosa. Różni znacząco się od alkoholu skażonego, który wysusza skórę. Składnik ma rating 1 w skali bezpieczeństwa bazy … Czytah więcej

Kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy skutecznym składnikiem przeciwzmarszczkowym, zapewniając skórze długotrwałe nawilżenie, dzięki czemu staje się ona jędrniejsza i gładsza, chroni ją przed wiotczeniem i utratą wilgoci.  Kwas hialuronowy … Czytah więcej

Sodium Anisate sól sodu kwasu anyżowego

wpis w: Składniki kosmetyków | 0

Sodium Anisate – sól sodu kwasu anyżowego pozyskiwanego z kopru. Jest to bezpieczny konserwant antybakteryjny, który wykorzystywany jest w naturalnych kosmetykach WISE.

1 2 3