Cukier Kokosowy Holistic jako alternatywa cukru białego

wpis w: Aktualności, Suplementy | 0

Cukier Kokosowy Holistic

280 g

Kraj importu: Szwecja

 

Cukier kokosowy charakteryzuje się delikatnym karmelowym smakiem i może zastąpić biały cukier we wszystkich recepturach kuchennych. Cukier kokosowy zachowuje swoje witaminy, minerały aminokwasy i enzymy.

big_ekologiczny_cukier_kokosowy_Holistic_Kokossocker

Cukier kokosowy powstaje z soku opadających kwiatów, jeszcze przed ukształtowaniem się orzechów kokosa. W ciągu kilku godzin w warunkach niskiego ciepła formują się kryształki cukru.

Cukier kokosowy, jak na substancję słodzącą, posiada niski indeks glikemiczny (IG = 35). Dzięki temu może być stosowany przez diabetyków, stabilizując poziom glukozy we krwi. Naturalnie występujące enzymy, spowalniają wchłanianie cukru do krwi. Nie powoduje nagłego skoku glukozy w organizmie
Cukier kokosowy firmy Holistic pochodzi z upraw ekologicznych, wytwarzany jest w dobrych warunkach na Filipinach w ramach projektu Dr. Goergs ‚a „Fair Trade for Fair Life”.

Deklaracja żywieniowa na 100 g
Kalorie 1 633 kJ / 384 kcal
Proteiny 0,00%
Węglowodany 94,60%
w tym sacharoza 86,7 g
w tym glukoza 2,2 g
w tym fruktoza 2 g
Tłuszcz 0,20%

 

 

Zawartość: 280g

Ekologiczny Cukier Kokosowy Holistic Kokossocker 280g