Ethyl lauroyl arginate HCI

wpis w: Kosmetyki naturalne | 0
  • Ethyl lauroyl arginate HCI – Ethyl lauroyl arginate HCI – konserwant znajdujący zastosowanie w produktach spożywczych i kosmetycznych, akceptowany przez Ecocert. Przeciwdziała rozwojowi bakterii, drożdży, pleśni oraz namnażaniu drobnoustrojów i skażeniu mikrobiologicznemu. Odpowiada także za walkę ze wzrostem drobnoustrojów powodujących łupież czy trądzik.  Ma szerokie zastosowanie w kosmetyce; znajduje się m.in. w kremach, płynach do twarzy, mleczkach oczyszczających, szamponach.