Konserwanty w naszych kosmetykach naturalnych

Sodium dehydroacetate – konserwant kosmetyczny o działaniu przeciwbakteryjnym; charakteryzuje się zdolnością do zabijania mikroorganizmów oraz zapobiegania ich wzrostowi i rozmnażaniu. Nie działa podrażniająco na skórę.   … Czytah więcej

Sodium Anisate sól sodu kwasu anyżowego

wpis w: Składniki kosmetyków | 0

Sodium Anisate – sól sodu kwasu anyżowego pozyskiwanego z kopru. Jest to bezpieczny konserwant antybakteryjny, który wykorzystywany jest w naturalnych kosmetykach WISE.